Komšijske svađe: Ne daju da se priključe na kanalizacionu mrežu *Arhiva

Ilijaš

U Novom naselju na Sovrlama nedaleko od Ilijaša komšijske svađe traju nekoliko godina. Naime nekoliko kuća nije priključeno na kanalizacionu mrežu ovog naselja. Kako smo uspjeli saznati na licu mjesta od porodica  koje su nam se obratile, ne dozvoljavanje komšija da se priključe na mrežu odvoda otpadnih voda (kanalizacije)  prouzrokovalo je problem  iz  razloga što prvobitno nisu učestvovali u  postavljanju istih.

U kanalizaciju se možemo  uključiti na pristupnom putu,  kazali su nam.

Kako su nam prenijele ove dvije porodice, zavada postoji i među njima ali svemu tome glavni  uzrok je izljevanje otpadnih voda iz njihovih kuća na prilazni put odakle dalje zbog nemogućnosti da se priključe u kanalizaciju, otpadne vode nemaju kuda da odlaze osim, naravno komšiji u njivu.

Obraćali su se kažu i nadležnim organima a komunalni inspektor Općine Ilijaš upoznat je sa ovim problemom.

Nas su kontaktirali u nadi da će se iznači rješenje za ovaj problem jer kako kažu u više navrata intervenisala je i policija zbog svađa vezanih za ovaj problem. Ove porodice mole nadležne da se uključe u rješavanje ovog problema koji je od ranije poznat u cilju prevencije kako nam kažu većeg incidenta.

Sa komšijama smo u zavadi zbog ovog, uvijek smo pod pritiskom a  trenutna situacija naših međusobnih odnosa nije dobra. Kako god, neko mora biti odgovoran i nadležan iznad i njih i nas i taj neko bi trebao da radi svoj posao da bi se našlo rješenje. Mi sami ovo ne možemo riješiti i zato trebamo pomoć nadležnih institucija. Kanalizacija se nalazi na putu  nedaleko od naših kuća.

 

Autor članka je Redakcija sa 145 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.