Komšijske svađe: Ne daju da se priključe na kanalizacionu mrežu *Arhiva

Info: Aktivni članci 0, Arhivirani članci 9

U Novom naselju na Sovrlama nedaleko od Ilijaša komšijske svađe traju nekoliko godina. Naime nekoliko kuća nije priključeno na kanalizacionu mrežu ovog naselja. Kako smo uspjeli saznati na licu mjesta od porodica  koje su nam se obratile, ne dozvoljavanje komšija da se priključe na mrežu odvoda otpadnih voda (kanalizacije)  prouzrokovalo je problem  iz  razloga što prvobitno nisu učestvovali u  postavljanju istih.

U kanalizaciju se možemo  uključiti na pristupnom putu,  kazali su nam.

Kako su nam prenijele ove dvije porodice, zavada postoji i među njima ali svemu tome glavni  uzrok je izljevanje otpadnih voda iz njihovih kuća na prilazni put odakle dalje zbog nemogućnosti da se priključe u kanalizaciju, otpadne vode nemaju kuda da odlaze osim, naravno komšiji u njivu.

Obraćali su se kažu i nadležnim organima a komunalni inspektor Općine Ilijaš upoznat je sa ovim problemom.

Nas su kontaktirali u nadi da će se iznači rješenje za ovaj problem jer kako kažu u više navrata intervenisala je i policija zbog svađa vezanih za ovaj problem. Ove porodice mole nadležne da se uključe u rješavanje ovog problema koji je od ranije poznat u cilju prevencije kako nam kažu većeg incidenta.

Sa komšijama smo u zavadi zbog ovog, uvijek smo pod pritiskom a  trenutna situacija naših međusobnih odnosa nije dobra. Kako god, neko mora biti odgovoran i nadležan iznad i njih i nas i taj neko bi trebao da radi svoj posao da bi se našlo rješenje. Mi sami ovo ne možemo riješiti i zato trebamo pomoć nadležnih institucija. Kanalizacija se nalazi na putu  nedaleko od naših kuća.

 

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.