Konaković: BH-Gas pljačka građane Sarajeva *Arhiva

Info: Aktivni članci 526, Arhivirani članci 4439

Povodom odluke Vlade Federacije BiH da odobri BH-Gasu povećanje cijene plina, iz Naroda i Pravde istuču kako se radi o udaru na, prvenstveno, građane Kantona Sarajevo koji su najveći potrošači prirodnog plina u BiH.

“Nažalost, Vlada Federacije BiH još jednom je odlučila da problem riješi na način da ruku zavuče u džep građana. BH-Gas je kompanija koja je poznata po enormno visokim platama i beneficijama koje menadžment isplaćuje sebi. BH-Gas je godinama pljačkao građane Kantona Sarajevo nerealno visokim cijenama”, kazao je predsjednik Naroda i Pravde i predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković u saopštenju stranke.

Konaković podsjeća da će tako drastično povećanje cijene plina dovesti do lančanih poskupljenja grijanja u Kantonu Sarajevo, ali i drugih životnih namirnica.

“Cijena prirodnog plina je ključan parametar za određivanje cijene usluge grijanja koje pružaju Toplane Sarajevo, ali je jasno da će ovako drastično povećanje cijene dovesti i do drugih poskupljenja. Pozivamo Vladu Federacije BiH, iz koje su nam do jučer govorili kako su zahtjevi BH-Gasa nerealni, da povuku ovu sramnu odluku”, navodi Konaković.

Iz Naroda i Pravde podsjećaju kako je BH-Gas i ranije različite greške menadžmenta fakturisao građanima, posebno onima u Kantonu Sarajevo.

“Nikada nisu razjašnjenje različite afere vezane za BH-Gas, od izgradnje gasovoda prema Travniku do drugih poslovnih promašaja. Podsjećamo da građani Kantona Sarajevo već godinama jedini plaćaju posebnu naknadu na ime ratnog duga za plin, dok istovremeno građani Kantona Sarajevo nisu vidjeli niti jednu jedinu marku od klirinškog duga koji je Rusija isplatila BiH. Umjesto da je Vlada Federacije BiH sistemskim mjerama riješila pitanje tržišta plina i stanja u BH-Gasu, oni su se odlučili da još jednom sav teret prebace na leđa građana”, stoji na kraju saopćenja Naroda i Pravde.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.