Konaković: Najavili smo smjene onih koji misle da stranke vladaju preduzećima *Arhiva

Evo zašto je Elemedin Konaković do sada opravdao svaki glas Sarajlija koje je dobila njegova stranka

Info: Aktivni članci 552, Arhivirani članci 4683

Nakon što se kantonalni ogranak SDA u Sarajevu oglasio povodom neusvajanja velikog broja finansijskih izvještaja javnih preduzeća, kritikujući vladajuću Šestorku za žele sve smijeniti, stigao je i odgovor lidera stranke Narod i pravda Elmedina Konakovića.

Konaković, koji je i predsjedavajući Skupštine KS je kazao da je suštinska razlika između SDA i Šestorke ta što SDA smatra da se preduzećima vlada, a ne upravlja.

“Najavili smo resetovanje sistema u kojem se preduzecima ‘vlada’. To podrazumijeva smjene velikog broja onih koji misle da je normalno da stranke ta preduzeća posmatraju kao svoje vlasništvo, u ista zapošljavaju i tendere dodjeljuju svojim članovima i rodbini. Čak i dio dobrih i poštenih ljudi u upravljačkim strukturama misli da je to ispravno”, kazao je Konaković.

Kazao je da nije tajna da će stranke Šestorke podijeliti odgovornost za imenovanje novih upravljačkih struktura.

“Tačno će se znati ko je odgovoran za koje preduzeće. Narod i pravda će svoje kadrove i dalje birati na isti način, neke iz redova svog članstva i simpatizera, a vrlo često i kadrove koji vjerovatno nisu ni glasali za nas, a eksperti su i dobri kadrovi za određene oblasti. Vrlo brzo će biti moguće uporediti ova dva sistema. Istine radi, juče je Šestorka podržala izvještaje JU ‘Muzej Alija Izetbegovic’, ‘Kamerni teatar 55’, kadrova koji su delegirani od stranaka van Šestorke. Ne ‘vlada’ se, upravlja se, a odgovornost je prema građanima čija je to imovina, ne prema strankama i lokalnim ‘šerifima’, istakao je Konaković.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa: Klix.ba.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.