Konaković nakon sjednice odbora: Svi kažu da ne postoji odluka o nabavci respiratora

Info: Aktivni članci 626, Arhivirani članci 4683

Član Odbora za utvrđivanje činjenica za nabavku 100 respiratora Doma naroda Parlamenta FBiH i federalni delegat Elmedin Konaković (NiP) izjavio je nakon današnje sjednice ovog odbora kako nakon niza odgovora koje su dobili proizilazi da ne postoji zvanična odluka o nabavci respiratora, kao ni za sklapanje ugovora sa “Srebrenom malinom”.

Kako je rekao Konaković, direktor Agencije za lijekove BiH Aleksanda Zolak je danas rekao da je predlagao FUCZ-u da ne komplikujue i da uvoz izvrši neko ko to može, ali da FUCZ na to nije pristao nego je instistirao da to bude “Srebrena malina”.

Dakle, cijela priča je sporna kao i ugovor koji su potpisali i deponovali u banku, a za kojeg se čak kaže i da je falsifikovan. Ima ta neka famozna sjednica od 1. aprila na koja se poziva FUCZ. Oni tvrde da je na toj telefonskoj sjednici Federalnog štaba donesena odluka o nabavci respiratora. Ali to nije tačno već je samo donesena odluka o nabavci medicinske opreme. Oni su 27. aprila dobili dozvolu od Agencije za lijekove, a nekoliko sedmica prije toga ugovor je već potpisan“, kazao je Konaković.

Još jedna jako bitna činjeica je da u FUCZ-u nema protokolisane ponude ‘Srebrene maline’. Interesantno je da Sanita Alagić nije došla. Kažu da je od jučer na bolovanju. Novalić i Milićević su odgovorili. Milićević je na sva pitanja odgovorila da nema saznanja. Ona tvrdi da Federalni štab nije donio odluku o nabavci respiratora. Mi imamo dovoljno informacija da izvijestimo Dom naroda o svemu“, kazao je on.

Izvor: Klix.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.