Konaković: Nova predsjedavajuća Skupštine KS je Daniela Kristić *Arhiva

Info: Aktivni članci 515, Arhivirani članci 3594

Rukovodstvo Skupštine Kantona Sarajevo sazvalo je hitnu press konferenciju danas u 11 sati na temu aktuelne situacije u Kantonu Sarajevo.

Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine KS, saopćio je da od danas on više nije predsjedavajući Skupštine KS, nego je to Daniela Kristić, i stara se za dalji rad Skupštine KS.

“Predsjednici stranka SDA, SBB-a, I DF-a, kad su predstavili novu koalicju, i kazali da će podržati budžet, pa onda krenuti u rekonstrukciju Vlade KS. Desilo se upravo suprotno, nisu podržali budžet, a onda pokušavaju nezakonito preuzeti vlast u KS. Dobili smo zahtjev za hitno sazivanje Skupštine KS, potpisanu od 18 zastupnika. Od mene se traži nezakonito postupanje, što neću učiniti.
Podsjećam, da konačnu odluku o hitnom karakteru sjednice donosi Kolegij Skupštine KS. I taj kolegij je zakazan za danas u 15,30 sati, istakao je Konaković.

“Zašto ovi ljudi šalju meni dopis da uradim nešto nezakonito i zašto su zanemarili član 71 koji eksplicite objašnjava način sazivanja hitne sjednice. Licemjerno je da oborite budžet, da imate rebalans, a da ne bude patetika šta se tamo nalazilo, to će vam ministri objasniti – kazao je Konaković dodajući kako je isti dan kada nije usvojen dnevni red zakazao Kolegij n akojem je sjednica zakazana za 8. januar, kako bi se nastavilo isplaćivanje plaća, socijalna davanja…

-Danas su nam poslali dokument da do 10 zakažemo sjednicu. Ovdje su jasne procedure, neko pametan, Zvizdić ili neko drugi napisao je kako ide smjena vlasti. Ovo mi je šesta promjena vlasti. Ovdje imate jasnu proceduru. Riječ je o ozbiljnim kršenjima propisa – nastavio je Konaković.

Konaković je istakao kako je obavijestio komesara policije KS da želi da se poveća broj policijskih sužbenika koji će čuvati njega i njegove zamjenike.

Od danas, Skupštinom predsjedava Danijela Kristić, o tome smo obavijestili i Skupštinu KS.

izvor: TVSA.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.