Konaković: Rušenje Vlade KS je pokušaj gušenja jedne političke energije *Arhiva

Info: Aktivni članci 625, Arhivirani članci 4683

Stranka Naroda i pravde održala je novogodišnji press, a predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je da je pokušaj rušenja Vlade Kantona Sarajevo organiziran od strane lidera kojih se narod već 20 godina nagledao. Dodao je da ih prijetnje određenih grupa neće preplašiti.

Ova Vlada uradila je mnoge stvari. Između ostalog, gradila je ceste, uklonila ilegalne deponije, ukinula liste čekanja u vrtićima i osigurala naknade za porodilje, te obnovila porodilište u Općoj bolnici“, kazao je Konaković dodavši da je ova Vlada vratila struku u policiju.

On se dotakao i izjava ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, ali i sastava Vijeća ministara gdje “Bošnjaci imaju dva i po ministra“.

Ministrica Turković kazala je da neće biti MAP-a, a njen predsjednik Izetbegović istakao kako se radi o gafu. Vidjet ćemo ko je bio u pravu“, istakao je Konaković, dodavši da izjave da je NATO već na Drini – preuveličana.

Predsjednik Naroda i pravde kazao je da od novog ministra sigurnosti Fahrudina Radončića očekuje da odgovori na pitanja kako je istočna granica šuplja, dok je zapadna strana hermetički zatvorena.

Fahrudin Radončić pravdajući se za rušenje Vlade KS kazao je kako je ovoj vladi dao godinu te kako nisu viđeni rezultati. Svojim partnerima u FBiH već nekoliko godina prešućuje neizgradnju autoputa“, kazao je Konaković.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.