Konakovićeva reakcija na zahtjev za smjenu Vlade Kantona Sarajevo *Arhiva

Info: Aktivni članci 515, Arhivirani članci 3594

Podnosioci zahtjeva za smjenu Vlade Kantona Sarajevo bili su obavezni uz zahtjev za smjenu i potpise dostaviti DETALJNO obrazloženje, poručio je danas aktuelni predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

Kako je kazao Konaković, na dva lista papira su dostavili potpise i napisali kako je Vlada “izgubila povjerenje parlamentarne većine” i da je to “izborna volja građana”.

Na ovaj način se ne može voditi procedura. Zatražio sam da dostave uredan zahtjev. Odmah po prijemu novog zahtjeva uz DETALJNO obrazloženje procedura se nastavlja, sjednica se zakazuje. Demokratski proces biće poštovan, ali i poštivanje procedura se podrazumijeva. Najavili su nam da će silom ubaciti tačku na narednu sjednicu. Sile neće i ne smije biti”, rekao je Konaković.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.