Korita, mjesto kod Ilijaša zatrpano snijegom *Arhiva

Info: Aktivni članci 555, Arhivirani članci 4683

Nedaleko od Ilijaša nalaze se Korita, mjesto u kome boravi ne tako veliki broj stanovnika, uglavnom su to starije osobe kojima je najvažnije da imaju putnu komunikaciju sa ostatkom svijeta, u slučaju potrebe ili hitne intervencije. Posjeta ovom selu danas je izgledala kao iz nekog filma, snijeg je gore između 50 i 65 cm, na mjestima i dublji.

Ovim putem ne napadamo nikog zbog (ne)održavanja puta ali smatramo da je bitno za zajednicu da obezbjedi, na prvom mjestu sigurnost svih građana kao i da imaju informacije o stanju tih građana na udaljenim lokacijama ove Općine.

Službe koje su plaćene da brinu o tome, kafenišu u centru grada i umjesto da se pozabave ovim pitanjima kritikuju sve koji iznesu ovakve činjenice te se sa ostalim istomišljenicima suprostavljaju svakom građanskom pitanju vezano za ovu temu.

Isti nam je slučaj i tokom poplava kao i sa snijegom, službe postoje ali ne funkcionišu. Također nam je naglašeno da put za Korita nije prioritet i da nije u ugovoru te da se čisti samo po nalogu Općine, što znači da takva naredba do danas nije izdata.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.