Krizni štab KS: Apel građanima da se strpe, kako bi se izbjeglo uvođenje oštrijih mjera

Redakcija 15. feb 2021 ID: 10415
Vaša reklama ovdje
062-118-465
Vaša reklama ovdje
062-118-465

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo usvojilo je interni protokol liječenja pacijenata, akutnih covid pacijenata i post covid pacijenata, tako da će sve javne zdravstvene ustanove imati ovaj protokol, kazala je na današnjoj pres-konferenciji članica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS Denaida Ovčina-Šabanović.

Dodala je da će sve privatne zdravstvene ustanove sa web stranice Ministarstva zdravstva KS moći dobiti te protokole kojima će se rukovoditi.

Ovčina-Šabanović je saopćila da ostaje na snazi zabrana posjete staračkim domovima u Kantonu Sarajevo.

“Krizni štab KS ostaje pri odluci vezano za posjetu staračkim domovima, dakle ostaje na snazi zabrana, po čemu se razlikujemo od federalnih preporuka i naredbi Kriznog štaba”, kazala je.

Član Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS Ednan Drljević kazao je da je porast broja zaraženih posljedica zimskih praznika, ali i toplog vremena zbog čega su se građani opustili.

“Molimo građane da se strpe jer mi smo zemlja koja najlošije stoji sa vakcinacijom u Evropi, tako da nam treba period od još nekoliko mjeseci da provodimo ove klasične mjere koje smo do sada provodili. Ukoliko se to ne bude moglo provesti, pooštrit ćemo neke mjere. Morat ćemo uvoditi i neke kaznene mjere. Nadamo da će ovaj naš apel uroditi plodom i da neće morati dolaziti do pooštravanja mjera”, kazao je Drljević.

Naglasio je i da je riješen takozvani put pacijenta.

“Usvajanjem ovih protokola na stručan način smo riješili takozvani put pacijenta i za covid oboljele i post covid pacijente”, kazao je Drljević.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 15. feb 2021 @15:53 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2102-151553-10415 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.

Povezani članci

Back to top button