Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane KS da ograniče kretanja tokom predstojećih blagdana

Info: Aktivni članci 516, Arhivirani članci 4439

S obzirom da narednih dana i mjeseci slijede tri velika vjerska blagdana, i to katolički Uskrs, pravoslavni Vaskrs i islamski mjesec posta Ramazan, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane širenjem koronavirusa je sa današnje sjednice uputio još jedan poziv građanima KS da ograniče sva svoja kretanja.

U isto vrijeme, preporučuju da bliske, odnosno lične kontakte, sa drugim osobama svedu na najmanju moguću mjeru.

Također, podsjećaju da u situacijama kada je to baš neophodno obavezno poštuju fizičku distancu i nošenje propisane zaštitne opreme.

Bez obzira što ovi blagdanski dani, po našim običajima, podrazumijevaju intenzivna porodična okupljanja, ali i kontakte sa prijateljima, komšijama te drugim nepoznatim osobama, članovi štaba još jednom apeluju na sve građane da predstojeće blagdanske dane obilježe u posebnim uvjetima.

Pri tome insistiraju na obaveznoj primjeni svih do sada donesenih naredbi kantonalnog i federalnog štaba civilne zaštite.

Svima nama, u ovoj globalnoj pandemijskoj krizi, primarni cilj mora biti zaštita našeg zdravlja, a time i zadržavanje trenutno stabilne epidemiološke situacije u našem Kantonu, sa relativno malim brojem zaraženih stanovnika koronavirusom i u narednim sedmicama“, poručili su i ovoga puta članovi ovog štaba.

izvor: Vlada KS

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.