BiH

Krizni štab o novim restriktivnim mjerama u FBiH

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva danas će na press konferenciji otkriti nove restriktivne mjere s obzirom na sve složeniju epidemiološku situaciju.

Kako je u ponedjeljak objavila Patria moguće je da će biti uveden policijski sat od 23 sata do pet ujutro. Krizni štab do sada nije striktno izdao naredbu o zabrani predizbornih skupova osim što je pozvao političke stranke da svoju kampanju usmjere na online format. No, svjedoci smo da su se skupovi održavali širom FBiH većinom na otvorenom, ali i u zatvorenim salama gdje je bilo i po nekoliko stotina ljudi. Nekim od njih je prisustvovao i federalni premijer Fadil Novalić koji je u avgustu kazao da se neće uvoditi policijski sat.

Krizni štab je donio set novih mjera s obzirom da iz dana u dan raste broj zaraženih osoba koronavirusom uz povećanu smrtnost nego prvih mjeseci epidemije.

Posljednje mjere Krizni štab donio je 5. novembra kada je smanjen period izolacije za zaražene koronavirusom na 10 dana s tim da tri dana nemaju simptome.

Povezani članci

Back to top button