KS: 3.500 građana kažnjeno kaznama od po 500 KM, zbog nepoštivanja izrečenih mjera u vrijeme korona krize

Info: Aktivni članci 433, Arhivirani članci 1919

Komisija za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo jednoglasno je prihvatila Izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova KS koji se odnosi na protekla tri mjeseca.

Jednoglasan je stav da je policija veoma uspješno odradila posao u vrijeme brojnih restrikcija zbog pandemije koronavirusa. U ocjeni su složni i iz Nezavisnog odbora, što je prvi put u posljednjih nekoliko godina da MUP KS dobije iste ocjene od Komisije i Nezavisnog odbora, te komesara i ministra.

Policija je bila na nivou složenog zadatka koji je bio pred njima, pohvaljeni su i od Komisije i od Nezavisnog odbora – rekao je Zvonko Marić, predsjednik Komisije za sigurnost Skupštine KS.

Opće stanje sigurnosti je poboljšano, a evidentno je drastično povećanje izrečenih kazni, dok je smanjen broj saobraćajnih nesreća.

Iz oblasti remećenja javnog reda i mira zabilježeno je 620 posto više djela u odnosu na raniji period, dok je stopa kriminaliteta smanjena za 27 posto. Saobraćajnih nesreća je manje za 36 posto, a i dalje dominiraju imovinski delikti, odnosni krađe i pljačke, navedeno je u izvještaju.

Pripadnici MUP-a KS su izdali prekršajne naloge za 3.500 građana. Uglavnom se radi o novčanim kaznama od po 500 KM, zbog nepoštivanja izrečenih mjera u vrijeme korona krize.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.