KS: Za mjesec dana u potpunosti će biti vakcinisano više od 45 posto punoljetnih stanovnika KS

Redakcija 14. sep 2021 ID: 23115

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, do sada je u potpunosti vakcinisano ukupno 100.320 stanovnika KS, što predstavlja 30,2 posto stanovništva starijeg od 18 godina.

Ovo su podaci prikupljeni kroz Informacioni sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, na osnovu kojeg je sačinjen i presjek stanja vakcinacije protiv Covid-19 oboljenja.

Kako je navedeno, od ukupnog broja potpuno vakcinisanih stanovnika, njih 65.764 su vakcinisani u zdravstvenim ustanovama KS, a ostali su potpuno vakcinisani u zdravstvenim ustanovama izvan KS.

Od ukupnog broja potpuno vakcinisanih, najmanji broj čine osobe starosne dobi 19-25 godina, svega njih 4.636.

U KS-u trenutno čeka na revakcinaciju 52.197 osoba. Na osnovu ovih podataka, te prema planu i dinamici revakcinacije, očekuje se da će u narednih mjesec dana u potpunosti biti vakcinisano više od 45 posto punoljetnih građana Kantona Sarajevo.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, od ukupno 186 hospitaliziranih pacijenata sa Covid-19 infekcijom, njih 19 posto je u potpunosti vakcinisano, a 81 posto nisu vakcinisani.

U prilogu je cjelovit izvještaj Zavoda za javno zdravstvo KS.

BILTEN VAKCINACIJE pogledajte klikom ovdje.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 14. sep 2021 @18:06 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2109-141806-23115 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button