KUCZ: Dodijeljene cisterne za pitku vodu općinama Vogošća i Ilijaš *Arhiva

Kantonalna uprava civilne zaštite KS (KUCZ) kupila je i dodijelila po jednu autocisternu za pitku vodu općinama Vogošća i Ilijaš.

Info: Aktivni članci 561, Arhivirani članci 4683

Načelnik Fazlić kazao je da će dodijeljeno vozilo Općina Ilijaš dati na upravljanje Javnom komunalnom preduzeću “Vodostan” te da će se ono najčešće koristiti za vodosnabdijevanje ruralnih naselja u ljetnom periodu.

Kantonalna uprava civilne zaštite KS (KUCZ) kupila je i dodijelila po jednu autocisternu za pitku vodu općinama Vogošća i Ilijaš.

Primopredaja cisterni izvršena je danas u krugu Profesionalne vatrogasne jedinice KUCZ na Stupu, u prisustvu direktora KUCZ Samira Džihića, načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića, te predstavnika općinskih štabova civilne zaštite i preduzeća kojima su vozila data na upravljanje i raspolaganje.

– Cisterne su nabavljene kako bi se poboljšalo snabdijevanje pitkom vodom stanovništva u situacijama kada voda iz lokalnih vodovoda nije za piće, što se dešavalo dosada, kao i za vrijeme redukcija. Vozila su multifunkcionalna, opremljena spremnikom vode zapremine 8000 litara, sa ugrađenim mlaznicama kao i centrifugalnom pumpom zbog čega se mogu koristiti i za druge potrebe poput pranja ulica i kao ispomoć vatrogasnim jedinicama u slučaju većih požara – rekao je direktor Džihić.

Za nabavku vozila utrošeno je 345.000 KM.

Načelnik Fazlić kazao je da će dodijeljeno vozilo Općina Ilijaš dati na upravljanje Javnom komunalnom preduzeću “Vodostan” te da će se ono najčešće koristiti za vodosnabdijevanje ruralnih naselja u ljetnom periodu kada se dešavaju redukcije ali i u slučajevima kada dođe do zamućivanja vode na lokalnim izvorištima. Bit će na raspolaganju i Općinskom štabu civilne zaštite.

Ovom prilikom je istaknuto da Civilna zaštita i na druge načine nastoji pomoći u poboljšanju vodosnabdijevanja stanovništva, posebno kada je riječ o radovima na terenu, zašto je ustupila svu raspoloživu mehanizaciju.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa: Faktor.ba.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.