KUCZ: Dodijeljene cisterne za pitku vodu općinama Vogošća i Ilijaš *Arhiva

Kantonalna uprava civilne zaštite KS (KUCZ) kupila je i dodijelila po jednu autocisternu za pitku vodu općinama Vogošća i Ilijaš.

BiHIlijaš

Načelnik Fazlić kazao je da će dodijeljeno vozilo Općina Ilijaš dati na upravljanje Javnom komunalnom preduzeću “Vodostan” te da će se ono najčešće koristiti za vodosnabdijevanje ruralnih naselja u ljetnom periodu.

Kantonalna uprava civilne zaštite KS (KUCZ) kupila je i dodijelila po jednu autocisternu za pitku vodu općinama Vogošća i Ilijaš.

Primopredaja cisterni izvršena je danas u krugu Profesionalne vatrogasne jedinice KUCZ na Stupu, u prisustvu direktora KUCZ Samira Džihića, načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića, te predstavnika općinskih štabova civilne zaštite i preduzeća kojima su vozila data na upravljanje i raspolaganje.

– Cisterne su nabavljene kako bi se poboljšalo snabdijevanje pitkom vodom stanovništva u situacijama kada voda iz lokalnih vodovoda nije za piće, što se dešavalo dosada, kao i za vrijeme redukcija. Vozila su multifunkcionalna, opremljena spremnikom vode zapremine 8000 litara, sa ugrađenim mlaznicama kao i centrifugalnom pumpom zbog čega se mogu koristiti i za druge potrebe poput pranja ulica i kao ispomoć vatrogasnim jedinicama u slučaju većih požara – rekao je direktor Džihić.

Za nabavku vozila utrošeno je 345.000 KM.

Načelnik Fazlić kazao je da će dodijeljeno vozilo Općina Ilijaš dati na upravljanje Javnom komunalnom preduzeću “Vodostan” te da će se ono najčešće koristiti za vodosnabdijevanje ruralnih naselja u ljetnom periodu kada se dešavaju redukcije ali i u slučajevima kada dođe do zamućivanja vode na lokalnim izvorištima. Bit će na raspolaganju i Općinskom štabu civilne zaštite.

Ovom prilikom je istaknuto da Civilna zaštita i na druge načine nastoji pomoći u poboljšanju vodosnabdijevanja stanovništva, posebno kada je riječ o radovima na terenu, zašto je ustupila svu raspoloživu mehanizaciju.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa Faktor.ba@Preuzeto.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.

Povezane Vijesti

Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.