Legenda sportskog novinarstva Ilijaša Marijan Pavlović *Arhiva

Info: Aktivni članci 555, Arhivirani članci 4683

Rođen je 1949 godine u Višnjici – Ilijaš, odakle je nakon bezbrižnog djetinjstva i završene osnovne škole otišao u Sarajevo, gdje je zavrsio srednju ekonomsku školu i nekompletnu VEKS-u. Radeći u Ilijašu i okolnim školama počeo je aktivno pratiti sva sportska zbivanja sa područja općine Ilijaš i šire.

5c4dae0599c63

Prateći sva sportska zbivanja u Ilijašu , Semizovcu, Srednjem, Ljubini, Podlugovima i šire postao je saradnik mnogih dnevnih i sedmičnih novina. Pisao je za Večernje novine u Sarajevu, Oslobođenje , Sportske novosti u Zagrebu a povremeno i za Beogradski TEMPO.

Godine 1982. je dobio posao na Radio Ilijašu kao sportski urednik, gdje se zadržao do početka rata u BiH.

Vodio je mnoge priredbe, manifestacije, teferiće, koride, koncerte i sl. Skoro da i nije bilo pjevača u tadašnjoj državi da nije bio gost kod njega i Radio Ilijaša, a ugostio je i mnoge sportiste.

Legenda Ilijaškog sportskog novinarstva, veliki čovjek koji nikada nije zaboravio svoje rodno mjesto.

5c4dacca48b66

 

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.