Licemjer (munafik) *Arhiva

Kada im se kaže: "Ne remetite red na Zemlji!" – odgovaraju: "Mi samo red uspostavljamo!" (el-Bekare, 11)

IlijašZanimljivosti

Licemjer ne vjeruje ni u šta, on će povremeno reći: “Ja vjerujem u Allaha i Sudnji dan“, te sebe kititi perjem vjernika i na taj način nastojati zavarati iskrene vjernike.

Ukoliko posjeduju moć, oni će svoje protivnike predstaviti kao lične neprijatelje, neprijatelje sistema.

Još ako na svojoj strani ima i medijsku moć, on će danima, pa i sedmicama, javnost bombardovati informacijama koje nemaju nikakvu utemeljenost.

Licemjer je uvjeren da jedino on zna pravu istinu, i da su jedino njegovi stavovi ispravni. Za njega su jedino mjerilo ispravnosti, njegovi iskrivljeni kriteriji, njegova pomućena savjest, njegovo poremećeno razumijevanje i njegove emocije koje ga stalno obmanjuju.

One koji ne razmišljaju poput njega, licemjer smatra glupim i maloumnim.

Kada im se kaže: “Ne remetite red na Zemlji!” – odgovaraju: “Mi samo red uspostavljamo!” (el-Bekare, 11)

Oni su „intelektualci“, pa je (po njima) sasvim normalno da njihovo vjerovanje, njihova stranka ili partija bude ispred razumijevanja drugih ljudi. Štaviše, reći će vam da su samo oni u pravu.

A kada se osjete dovoljno jakim i sposobnim, licemjeri će objaviti otvoren rat prema medijima i onima koji pišu ono što njima ne odgovara. Međutim, ukoliko izgube na snazi ili dođu u situaciju da se suoče sa oštrom reakcijom zajednice, s jedne strane će, u službi ličnih interesa nastaviti svoje podmukle zavjere, dok će s druge strane započeti raspravu kako je vjerik i jetim.

To je njihova demagogija kojom oni kriju svoje prave namjere. Ove bolesne duše, koje djeluju isključivo u skladu sa svojim interesima, sve što ide u njuhovu korist opisuju kao napredak, a sve što je suprotno tome, opisat će kao smutnju i nered.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.

Povezane Vijesti

Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.