Licemjer (munafik) *Arhiva

Kada im se kaže: "Ne remetite red na Zemlji!" – odgovaraju: "Mi samo red uspostavljamo!" (el-Bekare, 11)

Info: Aktivni članci 604, Arhivirani članci 4683

Licemjer ne vjeruje ni u šta, on će povremeno reći: “Ja vjerujem u Allaha i Sudnji dan“, te sebe kititi perjem vjernika i na taj način nastojati zavarati iskrene vjernike.

Ukoliko posjeduju moć, oni će svoje protivnike predstaviti kao lične neprijatelje, neprijatelje sistema.

Još ako na svojoj strani ima i medijsku moć, on će danima, pa i sedmicama, javnost bombardovati informacijama koje nemaju nikakvu utemeljenost.

Licemjer je uvjeren da jedino on zna pravu istinu, i da su jedino njegovi stavovi ispravni. Za njega su jedino mjerilo ispravnosti, njegovi iskrivljeni kriteriji, njegova pomućena savjest, njegovo poremećeno razumijevanje i njegove emocije koje ga stalno obmanjuju.

One koji ne razmišljaju poput njega, licemjer smatra glupim i maloumnim.

Kada im se kaže: “Ne remetite red na Zemlji!” – odgovaraju: “Mi samo red uspostavljamo!” (el-Bekare, 11)

Oni su „intelektualci“, pa je (po njima) sasvim normalno da njihovo vjerovanje, njihova stranka ili partija bude ispred razumijevanja drugih ljudi. Štaviše, reći će vam da su samo oni u pravu.

A kada se osjete dovoljno jakim i sposobnim, licemjeri će objaviti otvoren rat prema medijima i onima koji pišu ono što njima ne odgovara. Međutim, ukoliko izgube na snazi ili dođu u situaciju da se suoče sa oštrom reakcijom zajednice, s jedne strane će, u službi ličnih interesa nastaviti svoje podmukle zavjere, dok će s druge strane započeti raspravu kako je vjerik i jetim.

To je njihova demagogija kojom oni kriju svoje prave namjere. Ove bolesne duše, koje djeluju isključivo u skladu sa svojim interesima, sve što ide u njuhovu korist opisuju kao napredak, a sve što je suprotno tome, opisat će kao smutnju i nered.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.