Licemjer (munafik)

Kada im se kaže: "Ne remetite red na Zemlji!" – odgovaraju: "Mi samo red uspostavljamo!" (el-Bekare, 11)

IlijašZanimljivosti

Licemjer ne vjeruje ni u šta, on će povremeno reći: “Ja vjerujem u Allaha i Sudnji dan“, te sebe kititi perjem vjernika i na taj način nastojati zavarati iskrene vjernike.

Ukoliko posjeduju moć, oni će svoje protivnike predstaviti kao lične neprijatelje, neprijatelje sistema.

Još ako na svojoj strani ima i medijsku moć, on će danima, pa i sedmicama, javnost bombardovati informacijama koje nemaju nikakvu utemeljenost.

Licemjer je uvjeren da jedino on zna pravu istinu, i da su jedino njegovi stavovi ispravni. Za njega su jedino mjerilo ispravnosti, njegovi iskrivljeni kriteriji, njegova pomućena savjest, njegovo poremećeno razumijevanje i njegove emocije koje ga stalno obmanjuju.

One koji ne razmišljaju poput njega, licemjer smatra glupim i maloumnim.

Kada im se kaže: “Ne remetite red na Zemlji!” – odgovaraju: “Mi samo red uspostavljamo!” (el-Bekare, 11)

Oni su „intelektualci“, pa je (po njima) sasvim normalno da njihovo vjerovanje, njihova stranka ili partija bude ispred razumijevanja drugih ljudi. Štaviše, reći će vam da su samo oni u pravu.

A kada se osjete dovoljno jakim i sposobnim, licemjeri će objaviti otvoren rat prema medijima i onima koji pišu ono što njima ne odgovara. Međutim, ukoliko izgube na snazi ili dođu u situaciju da se suoče sa oštrom reakcijom zajednice, s jedne strane će, u službi ličnih interesa nastaviti svoje podmukle zavjere, dok će s druge strane započeti raspravu kako je vjerik i jetim.

To je njihova demagogija kojom oni kriju svoje prave namjere. Ove bolesne duše, koje djeluju isključivo u skladu sa svojim interesima, sve što ide u njuhovu korist opisuju kao napredak, a sve što je suprotno tome, opisat će kao smutnju i nered.

Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.