Literarni konkurs povodom Dana državnosti-„Bosno, domovino, mati“ *Arhiva

DogađajiIlijašObavještenja

Bošnjačka zajednica kulture Preporod Ilijaš i JU KSC i Radio Ilijaš povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine raspisuje literarni konkurs o temi „Bosno, domovino, mati“.

Pravo učešća imaju svi učenici osnovnih škola sa područja općine Ilijaš ( od šestog do devetog razreda) a radovi trebaju biti poslati do 20. novembra 2018. godine.

Nagrade su novčane u sljedećim iznosima:

I  mjesto – 150 KM
 II mjesto – 100 KM
 III mjesto – 70 KM

Radove će ocjenjivati Komisija u sastavu predstavnika Općine Ilijaš, BZK Preporod Ilijaš i JU KSC i Radio Ilijaš.

Pravila: Radove pisati u formatu Times New Roman, font 12, razmak (line spacing) 1,5, minimalno jedna, maksimalno tri stranice.

Rok za dostavljanje radova je 20. novembar 2018. godine. Radovi ne smiju biti ranije objavljivani. Dostavljeni radovi se ne vraćaju. Organizatori zadržavaju pravo objavljivanja pristiglih priča/pripovjetki u svojim publikacijama bez naknade.

Radove slati na adresu: JU KSC i Radio Ilijaš, ulica Hašima Spahića 23, 71380 Ilijaš- „Za literarni konkurs-ne otvaraj“ ili na e-mail: railijas@gmail.com. U prijavi navesti ime i prezime djeteta, naziv škole, razred, kontakt telefon i adresu. Rezultati konkursa će biti objavljeni na web stranici Radio Ilijaša, stranici Općine Ilijaš i Facebook stranici BZK Preporod Ilijaš, kao i u programu Radio Ilijaša.. Nakon isteka roka za predaju radova, Komisija će izabrati najbolje i proglasiti osvajače prva tri mjesta. Dodjela diploma i nagrada bit će upriličena na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ilijaš povodom Dana državnosti BiH.

TAGOVI:
Autor članka je Redakcija sa 119 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.