Ljepotica Starog Ilijaša uskoro još ljepša: Privode se kraju radovi na fasadi džamije (FOTO) *Arhiva

Autor sadržaja: Aktivni članci 947, Arhivirani članci 2921

Radovi na fasadi džamije privode se kraju. Pored fasade izvedeni su i limarki radovi na rubovima krova džamije.

S ciljem rješavanja problema “kondeza” i gljivičnih oboljenja koja su se stvarala na zidovima u unutrašnjosti džamije, posebno u grijnoj sezoni, Džematski odbor je pokrenuo akciju  te krenuo u realizaciju projekta termoizolacije zidova džamije ugradnjom fasade. Pored ovih radova, a u slučaju priliva dovoljnog iznosa sredstava planirani su i radovi na adaptaciji predulaza džamije, unutrašnjeg enterijera te munare. Za sve ove radove neophodno je obezbjediti oko 80.000,00KM.

5da76a4f09f12

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da pomognu ove radove da to i učine. Prilika nam je ovo svima za hajr, i nadamo se ono djelo koje će nam biti upisano kao “održavanje Allahovih kuća”.

Izvođač radova je firma DEALAN iz Ilijaša.

Svi zainteresovani koji su u mogućnosti novčano da pomognu ovaj projekat isti mogu uplatiti na blagajni ovog džemata. Također, uplatu možete izvršiti i preko računa, na slijedeći način:

PRIMALAC: Medžlis islamske zajednice Sarajevo
BROJ RAČUNA: 160 200 55 00020 206
sa naznakom: ZA SANACIJU DŽAMIJE U STAROM ILIJAŠU

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail ilijasnet@gmail.com ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.