Ljubinići kod Ilijaša: Odbaciti smeće u prirodu je primitivizam i bahatost *Arhiva

Info: Aktivni članci 480, Arhivirani članci 3594

Redovno se trudimo da objavimo  tekstove o stvaranju “divljih” deponija kako bi bar preventivno djelovali na građane. Međutim nesavjesnih građana ima uvijek, a fotografije ispod su čisti dokaz o tome koliko brinemo o prirodi, i svojoj životnoj sredini.

Naime, jutros smo zabilježili kako je na proširenju do same autobuske stanice u Ljubinićima smeće razbacano svuda okolo, a po svemu sudeći kako izgleda ovo bi ubrzo mogla postati  divlja deponija.

Šta reći osim sramota.

Apelujemo na građane da ukoliko zateknu nesavjesne stanovnike da bacaju otpad u prirodu i mimo kontejnera, da ih uslikaju, zapišu broj tablica ukoliko koriste vozila i prijave komunalnom inspektoru ili predstavnicima građana u Savjetu Mjesne zajednice.

5da45c1c73d66 5da45c2cb49c4

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.