Magla dobro dođe: Pljačke u Vogošči i Ilijašu *Arhiva

Ilijaš

Pljačke privatnih kuća u naselju Vogošća nastavile su se i tokom vikenda. Nakon što je u novembru izvršeno desetak pljački u ulici Rosulje, lopovi su u nedjelju provalili u porodičnu kuću u Orahovom brijegu, navodi se u policijskom izvještaju MUP-a KS. Iz kuće je ukraden skupocjeni monitor za računar.

I u Ilijašu, tačnije u naselju Donja Luka, tokom vikenda,  desila se pljačka za koju nemamo detalja. Informaciju koju smo dobili od osobe koja živi u blizini gdje se pljačka desila saznajemo da  je u pitanju porodična kuća, čiji vlasnici žive van BiH.

S druge strane, građani su u strahu i traže od policije da što prije pronađe lopove koji upadaju u njihove kuće. Među građanima, u Vogošći kako pišu i neki portai, postoji ideja da se sami organiziraju i uhvate lopove na djelu, ukoliko ne bude rezultata policijske akcije.

Lopovi ne biraju vrijeme, ali najčešće pljačkaju s prvim mrakom. Iz kuća iznose laptope, LCD i plazma televizore, nakit i sve druge vrijedne stvari koje se mogu brzo prodati.

Vlasnici privatnih kuća primorani su dodatno osigurati svoju imovinu postavljajući zaštitu na prozore i alarmni sistem.

Upozoravamo građane da ukoliko, u kasnim satima primjete sumnjive osobe koje se kreću u blizini kuća gdje ne žive obavjeste najbližu policijsku stanicu.

Autor članka je Redakcija sa 128 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.