Mahir Mujić trči od Sarajeva do Visokog za zdravlje dječaka Afana Zahirovića *Arhiva

BiHHumanostIlijaš

Maratonac i humanista Mahir Mujić je u proteklom periodu pažnju javnosti privukao uspješnom humanitarnom akcijom za pomoć oboljeloj djevojčici iz Bihaća Dalal Omerović.

Nakon što je za četiri dana istrčao trku od Sarajeva do Banja Luke, u kojoj je za potrebe liječenja djevojčice Dalal skupio 11.052 KM, Mujić je odlučio pokrenuti novu akciju.

On je 22. avgusta pokrenuo akciju pomoći prikupljanja sredstava za liječenje oboljelog dječaka Afana Zahirovića iz Visokog, a akcija će trajati do 22. septembra.

– U nedjelju 16. septembra trčat ću Sarajevski polumaraton, a odmah nakon završetka trke nastavljam prema Visokom s namjerom da zagrlim i poljubim malog Afana – kaže za agenciju Patria Mahir Mujić.

Mujić dodaje kako će istrčati oko 50 kilometara za zdravlje jednog djeteta, te da svi koji se žele uključiti u akciju pomoći mogu to uraditi do 22. septembra.

– Još 5 dana ostalo je do novog poduhvata. Ja sam spreman za ovaj novi izazov i mislim da bih ga trebao završiti bez problema, ali prikupljanje novca je malo stalo. Na računu za Afana trenutno imamo 1.983,03 KM to i nije malo novca, ali volio bih da se do kraja akcije prikupi koliko sam zamislio, a to je 5.000 KM. Uglavnom koliko god da bude do kraja akcije, a to je do 22.9.2018., ja ću taj iznos prebaciti za Afana i bit ću sretan i ponosan – kazao je Mujić za Patriju.

Mujić je istakao kako se do sada u akciju prikupljanja sredstava uključilo 20 ljudi, te da je skupljeno skoro 2.000 KM i svi koji žele pomoći mogu se uključiti.

– Volim djecu, volim pomagati i sve ovo je iz ljubavi. Nije mi cilj da sebe promovišem, ali mi je cilj da probudim svijest građana i da svi kroz svoj posao počnemo doprinositi ovoj državi – kaže Mujić.

Podsjećamo, Afan Zahirović iz Visokog je dijete kojem je tokom rođenja nastupilo krvarenje mozga, potom moždani udar, a vrlo brzo su dijagnosticirani hidrocefalus, cerebralna paraliza, sindrom respiratornog slučaja, epilepsija. Majka Edina najavila je da će prodati vlastiti bubreg kako bi platila liječenje svog sina.

NAP.ba/IlijasNet

Autor članka je Redakcija sa 142 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.