Mahir Mujić trči od Sarajeva do Visokog za zdravlje dječaka Afana Zahirovića *Arhiva

Info: Aktivni članci 340, Arhivirani članci 4695

Maratonac i humanista Mahir Mujić je u proteklom periodu pažnju javnosti privukao uspješnom humanitarnom akcijom za pomoć oboljeloj djevojčici iz Bihaća Dalal Omerović.

Nakon što je za četiri dana istrčao trku od Sarajeva do Banja Luke, u kojoj je za potrebe liječenja djevojčice Dalal skupio 11.052 KM, Mujić je odlučio pokrenuti novu akciju.

On je 22. avgusta pokrenuo akciju pomoći prikupljanja sredstava za liječenje oboljelog dječaka Afana Zahirovića iz Visokog, a akcija će trajati do 22. septembra.

– U nedjelju 16. septembra trčat ću Sarajevski polumaraton, a odmah nakon završetka trke nastavljam prema Visokom s namjerom da zagrlim i poljubim malog Afana – kaže za agenciju Patria Mahir Mujić.

Mujić dodaje kako će istrčati oko 50 kilometara za zdravlje jednog djeteta, te da svi koji se žele uključiti u akciju pomoći mogu to uraditi do 22. septembra.

– Još 5 dana ostalo je do novog poduhvata. Ja sam spreman za ovaj novi izazov i mislim da bih ga trebao završiti bez problema, ali prikupljanje novca je malo stalo. Na računu za Afana trenutno imamo 1.983,03 KM to i nije malo novca, ali volio bih da se do kraja akcije prikupi koliko sam zamislio, a to je 5.000 KM. Uglavnom koliko god da bude do kraja akcije, a to je do 22.9.2018., ja ću taj iznos prebaciti za Afana i bit ću sretan i ponosan – kazao je Mujić za Patriju.

Mujić je istakao kako se do sada u akciju prikupljanja sredstava uključilo 20 ljudi, te da je skupljeno skoro 2.000 KM i svi koji žele pomoći mogu se uključiti.

– Volim djecu, volim pomagati i sve ovo je iz ljubavi. Nije mi cilj da sebe promovišem, ali mi je cilj da probudim svijest građana i da svi kroz svoj posao počnemo doprinositi ovoj državi – kaže Mujić.

Podsjećamo, Afan Zahirović iz Visokog je dijete kojem je tokom rođenja nastupilo krvarenje mozga, potom moždani udar, a vrlo brzo su dijagnosticirani hidrocefalus, cerebralna paraliza, sindrom respiratornog slučaja, epilepsija. Majka Edina najavila je da će prodati vlastiti bubreg kako bi platila liječenje svog sina.

NAP.ba/IlijasNet

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.