Mahir Mujić u Ilijašu: Od Sarajeva do Visokog za zdravlje dječaka Afana Zahirovića *Arhiva

Info: Aktivni članci 506, Arhivirani članci 4169

Maratonac i humanista Mahir Mujić je u proteklom periodu pažnju javnosti privukao uspješnom humanitarnom akcijom za pomoć oboljeloj djevojčici iz Bihaća Dalal Omerović.

Danas  16. septembra trčao je Sarajevski polumaraton, a odmah nakon završetka trke nastavio je prema Visokom s namjerom da zagrli i poljubi malog Afana.

IlijašNet je Mahira Mujića dočekao i propratio kroz Ilijaš.

Mujić je istakao kako se do sada u akciju prikupljanja sredstava uključilo više od 20 ljudi, te da je skupljeno oko  3.000 KM i svi koji žele pomoći mogu se uključiti.

– Volim djecu, volim pomagati i sve ovo je iz ljubavi. Nije mi cilj da sebe promovišem, ali mi je cilj da probudim svijest građana i da svi kroz svoj posao počnemo doprinositi ovoj državi – kaže Mujić.

Podsjećamo, Afan Zahirović iz Visokog je dijete kojem je tokom rođenja nastupilo krvarenje mozga, potom moždani udar, a vrlo brzo su dijagnosticirani hidrocefalus, cerebralna paraliza, sindrom respiratornog slučaja, epilepsija. Majka Edina najavila je da će prodati vlastiti bubreg kako bi platila liječenje svog sina.

Humantarna akcija će trajati do 22.09.2018. god a svi koji žele  uplatu mogu izvršiti na dole navedeni račun.

UPLATA IZ BIH:
Primalac: Mahir Mujić, Ali Ef.Lokvančića 36. Sarajevo,
Broj računa: 1613000060524175 otvoren u Raiffeisen banka
Svrha: ZA AFANA

UPLATA IZ INOSTRANSTVA:
Primalac: Mahir ( Ismet ) Mujić, Ali Ef.Lokvančića 36. Sarajevo,
IBAN: BA391613000060524175 
SWIFT: RZBABA2S Raiffeisen bank DD BIH

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.