Malatija u Turskoj: Kadir i njegov izmišljeni Mercedes *Arhiva

Zanimljivosti

Čovjek se zove Kadir, a zovu ga Kadir Mercedes. Psihički je bolesnik i po cio dan jaše na motki na koju je zakačio retrovizor i mercedesovu zvijezdu.
Najljepše u cijeloj priči jeste to što je jedan ogromni grad u potpunosti prihvatio Kadirov san o Mercedesu (grad Malatija u Turskoj) .

Kadir stoji na semaforu, parkira svoj “auto” na parkingu, ostali učesnici u saobraćaju daju mu prednost i u potpunosti ga poštuju. Dakle, cijeli je grad svjestan tog “Mercedesa”! On svoju motku vodi u Mercedesov servis, a majstori mu potpuno ozbiljno govore o kvarovima. Jedan mu je čak ugradio kasetofon, drugi retrovizore, a treći mu “održava” srebrnu zvijezdu…

Pazite sad! Kada se pogriješno parkira ili “prekorači” brzinu, saobraćajna policija mu “piše” kazne, a katkada ga pošalju i na tehnički pregled! Subhanallah, cijela Malatija, zajedno sa Kadirom živi njegovu priču!
Zar nije prijatno čuti da se jedan cijeli grad upravlja prema motki jednog delije i mazluma, i to u vremenu kad se ubijamo i psujemo zbog parkinga i drugih gluposti…

A, umije Kadir i da se naljuti!

Jednom je odvezao svoju “limuzinu” na servis i majstoru je ispričao šta ga muči. Majstor je primio “vozilo” i rekao mu da dodje za dva dana. Kadir je doşao u servis za dva dana, ali mu je rečeno da auto još nije gotov. Kada je došao narednog dana, majstor mu je opet rekao da nije gotov. Kada je Kadir opet došao i kada mu je majstor rekao da još nije gotov, ljutito mu je rekao:
“Dosta je bilo! Vratite mi auto! Koliko dana idem kući pješke…”

Dobri narod Malatije pokazuje nam da merhamet još uvijek nije umro.

Autor članka je Redakcija sa 251 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.