Malešići: Pružni prelazi i dalje (ne)sigurni za vozače *Arhiva

Nesreće na pružnim prelazima u BiH sve su češće. Samo neki od njih su adekvatno obilježeni, a broj žrtava konstantno raste. Stručnjaci kažu odgovornost je na svima, kako na nadležnim tako i na svim učesnicima u saobraćaju.

Ilijaš

Prije nego što nastavimo sa sadržajem molimo sve one koji žele stati u odbranu Željeznica FBIH, neka to rade ali ne ovdje. U bezbroj navrata sa video snimcima i slikama gotovo svi pružni prelazi u Ilijašu imaju isti problem.

Godinama se zbog vjerovatno tehničkih problema dešavaju ovakve stvari da voz prolazi dok je rampa podignuta. Svaki put kada bi nam neko poslao sliku ili video snimak budemo okrivljeni da napadamo ljude koji pošteno rade svoj posao, što je sasvim (ne)realno od strane onih koji to komentarišu.

Navika je u našoj lijepoj da se problem riješi tek onda kada dođe do nesreće sa ozbiljnim posljedicama.  Neki od vas šalju poruke kako treba uzeti vozačku ovima što ne paze na prelazima, te kako ne znaju voziti i sl. što smatramo nebulozom i neopravdanim komentarom.

Postavlja se pitanje koliko i šta treba da se desi da jednom , bar jednu godinu ove rampe rade onako kako treba. Godinama su u kvaru, godinama se građani žale ali se pitanje sigurnosti saobraćaja ne rješava. Da ste vi prošli kroz crveno na rampi, bili bi kažnjeni i vjerujte da bi se hajka digla na državni nivo, međutim kada voz prolazi sa podignutom rampom to mnogi ne smatraju problemom.

Nije nikakvo zaprečavanje ni sigurnost nije Andrijin krst i sa znakom stop. Nije za slučaj smanjenje vidljivosti, za slučaj snijega, za slučaj vozača sa smanjenom sposobnosti, starije osobe.

Zakonski su se ogradili, tako da ukoliko dođe do nezgode Željeznice FBIH nisu krive.

Razumijemo da se može desiti nekoliko puta u godini da rampa ne radi usljed kvara  ali da problem postoji godinama to je već bezobrazluk.

Autor članka je Redakcija sa 119 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.