Malik Garibija u posjeti Centru za socijalni rad u Ilijašu *Arhiva

Info: Aktivni članci 531, Arhivirani članci 4683

Ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Malik Garibija danas je posjetio Službu socijalne zaštite Ilijaš gdje se razgovaralo sa uposlenicima o svakodnevnim, ali i o dugogodišnjim nagomilanim problemima. Održan je i sastanak sa Akifom Fazlićem, načelnikom Općine Ilijaš. Obilasku i sastancima prisustvovali su i Alan Šerak, vijećnik u Općinskom vijeću Ilijaš i Samir Suljagić, direktor Centra za socijalni rad.

Kao i u većini službi veliki problem su ugovori na određeno, prekidi i manjak stručnog kadra. Pored toga problem je i stanje zgrade koja je građena 2003. a u kojoj krov godinama prokišnjava, postoji ozbiljan problem sa grijanjem, a neki od računara na kojima uposlenici rade stari su i po 15 godina.

Sve su to pokazatelji dugogodišnjeg maćehinskog odnosa Kantona spram svog Centra za socijalni rad. Ministarstvo i Vlada KS spremni su da se suoče s ovim problemima i već intenzivno rade na njihovom rješavanju.

Također je dogovoreno i uspostavljanje operativne koordinacije lokalnih rukovodilaca u općinskoj službi i ispostavi kantonalnih ustanova čija je saradnja ključna za podizanje kvaliteta usluge i kvaliteta života građana Ilijaša.

5d6e84224e0f6 5d6e84243bdde

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.