Manifestacija „Dani o Allahovom Poslaniku” *Arhiva

DogađajiIlijaš

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo tradicionalno organizira manifestaciju „Dani o Allahovom Poslaniku”. Manifestacija nosi naziv “Selam, ja Resulallah” i trajat će mjesec dana u periodu od 09.11.2018. do 08.12.2018. godine. Ovim povodom, u sklopu svečanosti po općinama,  bit će održana i mevludska svečanost u Centralnoj džamiji u Novom Ilijašu u subotu 25. novembra u vremenu od  17:51 -19 : 30 sati, poslije jacije namaza.

Mevlud za žene biće održan 02. decembra 2018. godine u Centralnoj džamiji u Novom Ilijašu u periodu od 12:00 – 14:00 sati.

Manifestacija ima za cilj da promovira univerzalne vrijednosti iz Poslanikova života: ljubav, suživot, mir i poštovanje čovjeka; istakne naša najdublja i najtanahnija osjećanja ljubavi i poštovanja prema ljudskoj i poslaničkoj veličini Muhammeda, a.s.; i podstakne kreativne sposobnosti djece i mladih koji će biti aktivno uključeni u realizaciju programa.

 

Autor članka je Redakcija sa 141 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.