Marš mira: Prvi put organizovano “Djeca boraca Srebrenice”

Redakcija 20. apr 2021 ID: 13938

U sjećanje na žrtve genocida kao i na muke onih koji su se probijali kroz šume do slobodnog teritorija se svake godine organizira Marš Mira.

Ove godine u Maršu mira 2021., po prvi put organizovano, svoje učešće uzet će i “Djeca boraca Srebrenice“. Okupljeni i ujedinjeni u grupi “Djeca boraca Srebrenice” već su počeli primati prijave za učešće u ovogodišnjem Maršu mira.

Moramo napomenuti da “Djeca boraca Srebrenice” okupljena u neformalnu grupu planiraju osnovati Udruženje koje će djelovati u interesu svih svojih članova.

Ideja o ovoj grupi se rodila na prošlogodišnjem Mršu mira.

Kada starije generacije preživjelih ne budu mogle hodati trasom od Nezuka do Potočara da to preuzmu “Djeca boraca Srebrenice”, kazao nam je jedan od učesnika u dogovoru oko formiranja ove grupe.

Neformalnu grupu “Djeca boraca Srebrenice” predstavlja gospođica Lejla Delić, kćerka preživjelog borca Muje Delića, zajedno sa Damirom Cvrkom, sinom poginulog borca rah. Juse Cvrka. U dogovoru oko ove ideje učestvovali su i Suad Pašalić – Mikan i Abdulah Halilović – Dule.

Naime, organizatori ove, kao ni prošle godine nisu u mogućnosti organizovati “Marš mira” u punom kapacitetu kao prethodnih godina, te će broj učesnika biti smanjen s ciljem zaštite zdravlja učesnika. Tim povodom molimo sve koji žele učestvovati u Maršu mira sa ovom Grupom “Djeca boraca Srebrenice” da se prijave na vrijeme.

Ukoliko se želite prijaviti to možete putem Facebook profila klikom ovdje, putem Viber broja +31625004879 ili na email: suad_pasalic@hotmail.com.

“Marš mira” od Nezuka do Potočara je svake godine jedna od aktivnosti u okviru obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” Srebrenica iz jula 1995.

Marš mira traje tri dana, od 08.07 do 10.07.2021. godine, sa isto toliko etapa. Svaka od etapa duga je između 25 i 30 kilometara. Kolona polazi 08.07.2021. između 08:45h i 09:00h iz Nezuka, opština Sapna.

Ruta kojom se kreće Marš mira: Nezuk – Baljkovica – Parlog – Crni Vrh – Snagovo – Liplje – Jošanica – Donja Kamenica – Bakrači – Glodi – Udrč – Cerska – Kaldrmica – Đugum – Mravinjci – Burnice – Kameničko Brdo – Ravni Buljim – Jaglići – Šušnjari – Budak – Potočari (Memorijalni centar).

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 20. apr 2021 @0:52 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2104-200052-13938 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button