Masovni otkazi u “Bosanskim piramidama” u Visokom, ostali raditi samo direktori *Arhiva

Info: Aktivni članci 546, Arhivirani članci 4683

Na Arheološkom parku Bosanska piramida Sunca podijeljeni su otkazi, a kako je saopćeno iz rukovodstva Fondacije i preduzeća Bosanske piramide d.o.o. razlog toga je smanjena posjeta turista arheološkim lokacijama te niži prihodi od očekivanih.

Upravo iz gore navedenih razloga Fondacija i preduzeće Bosanska piramida odlučila je povući konkretne poteze te podijeliti otkaze brojnom stručnom, vodičkom i kancelarijskom osoblju ostavivši na poslovima samo direktore kako bi pravni subjekti ostali u funkciji.

Ističu kako su smanjeni prihodi i posjeta arheološkom parku razlog drastičnih sankcija, a uposlenicima je ponuđeno da rade volonterski u vremenu krize.

Zaustavljene su sve investicije, nabavka opreme, instrumenata i alata te predviđena naučna snimanja i skeniranja predviđena za ovu sezonu. Postojeća instalacija ‘Vremeplov’ u parku ‘Ravne 2’ bit će konzervirana nakon završena prve faze radova. U narednih nekoliko mjeseci Fondacija će održavati potrebne sigurnosne mjere u svim tunelima i na Bosanskoj piramidi Sunca te besprijekorni nivo urednosti, čistoće i sadržaja u parku ‘Ravne 2’ i na parking prostorima. Na taj način gosti Fondacije neće osjetiti nikakve promjene u doživljaju piramida”, navodi se u saopćenju.

Semir Osmanagić je u razgovoru za Klix.ba kazao da su zbog medija koji su izvještavali o koronavirusu ostali bez turista koji su trebali dolaziti na bosanske pirame tokom mjeseca marta.

Odlučili smo, s obzirom da smo odgovorna firma, da u naredna tri mjeseca dok ne dođu topija vremena i ne prođe koronavirus, da ostanemo na kosturu što se tiče fondacije. Planiramo da u junu ponovo zaposlimo naše ljude ukoliko sve bude uredu. Njima će biti ponuđeni ugovori o volontiranju pa ako žele u ovom periodu pomoći u promociji dobro su došli“, zaključio je Osmanagić.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.