Mastercard briše ime iz svog logoa *Arhiva

Zanimljivosti

Kompanija Mastercard saopćila je da će poslje više od pola vijeka ukloniti svoje ime sa logoa, ali će ostati crveni i žuti krug.

Tako se Mastercard pridružuje nekolicini brendova poput Nikea i Applea koji se u većini marketinškog materijala oslanjaju na sliku a ne na ime, prenosi Tanjug.

Mastercard, kako se dodaje, nastoji posljednjih godina da se pozicionira kao “tehnološka kompanija u industriji globalnog plaćanja”.

Vjeruje se da 80 posto ljudi prepoznaje logo Mastercarda, iako on ne sadrži ime kompanije, a jedan od direktora marketinške kompanije Metaforce Allen Adamson naglašava da “slika govori više od riječi”.

Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.