Međunarodni je dan borbe protiv korupcije *Arhiva

Info: Aktivni članci 455, Arhivirani članci 4169

Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, uz tehničku podršku IPAK projekta EU i finansijsku pomoć Delegacije EU, upriličiće u Sarajevu godišnju konferenciju na Međunarodni dan borbe protiv korupcije.

Na konferenciji će biti prezentovan Nacrt strategije za borbu protiv korupcije 2020.-2024. i ukazano na potrebu da se profesionalizuju tijela za sprečavanje korupcije, da bi se omogućila efikasna borba protiv korupcije na svim nivoima vlasti u BiH.

Takođe, na konferenciji će biti uručena priznanja za učenike osnovnih i srednjih škola povodom javnog poziva o temi „Pokloni pričaju“.

Osim toga, biće najavljeno raspisivanje javnog poziva za odabir najboljih antikorupcijskih ideja studenata iz BiH.

Konferencija će okupiti predstavnike relevantnih institucija svih nivoa vlasti u BiH, te predstavnike EU i diplomatskog kora u BiH, međunarodnih i regionalnih organizacija i inicijativa koje djeluju u BiH, predstavnike država regije i organizacija civilnog društva.

Takođe, pripadnici Policijske uprave Banjaluka realizovaće danas kampanju “Borba protiv korupcije” u saradnji sa predstavnicima Ambasade SAD u BiH, povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.