Mekteb Stari Ilijaš: Slatki čas za 26 novih učača Kur’ana *Arhiva

Info: Aktivni članci 583, Arhivirani članci 4683

U subotu, 26.01.2019. godine, priređen je slatki čas za 26 polaznika mektebske nastave koji su u ovoj mektebskoj godini uspjeli završiti sufaru (naučiti arapsko pismo) te postali naši novi učači Kur’ana. Kada se tome doda broj od 75 polaznika koji su u prošloj godini završili arapsko pismo možemo konstatovati da je u protekle dvije godine naš džemat bogatiji za 101 dijete koje uči Kur’an.

Slatkom času su uz nekoliko roditelja prisusutvovali muallima Emina Muminović, koja je ovih 26 polaznika i dovela do Kur’ana, imam džemata Stari Ilijaš Amel ef. Muminović te predsjednik Džematskog odbora hadžija Sedik Dervišević.

Muallima je naglasila da je ovo jedan od najznačajnijih uspjeha u životu svakog muslimana i muslimanke, a posebno naše djece, jer sada su u prilici da sebi mogu priuštiti najvrijedniji ibadet. Amel ef. je čestitao djeci, njihovim roditeljima i muallimi na izvanrednom uspjehu uz poziv djeci da nastave aktivno da uče Kur’an.

Predsjednik Džematskog odbora h. Sedik Dervišević je iskazao svoju radost zbog ovog uspjeha te poručio da će mektebska nastava biti broj jedan kada je riječ o stimulaciji naše djece od strane Džematskog odbora.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa: IZBiH.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.