Mekteblije Crne Rijeke i Srednjeg na edukativnoj ekskurziji u Tuzli *Arhiva

Info: Aktivni članci 577, Arhivirani članci 4683

Dana 22.09.2019. godine u nedjelju mekteb Crna rijeka sa dijelom djece iz mekteba Srednje posjetili su grad Tuzlu. Ovo je bila prije svega ekskurzija edukativnog sadržaja, te je pedeset polaznika mekteba posjetilo Prinčevu džamiju, gdje im se obratio prvi imam ove džamije dr. hafiz Edin-ef. Peštalić, koji im je kazao nešto više o mektebu Prinčeve džamije kao i o Školi hifza koju pohađaju svi uzrasti polaznika mekteba. Nakon toga djeca su imala priliku da prisustvuju času mektebske nastave.

Mekteblije iz Crne Rijeke i Srednjeg su imali priliku da posjete centar grada i Tuzlansku kapiju, gdje su u mjesecu maju 1995. godine agresori granatom usmrtili 71 mladu osobu. Ovom prilkom imam Alen-ef. Jašić obratio se učenicima. Nedugo nakon toga učenici su imali priliku da posjete i Behram-begovu medresu, gdje su prisustovali klanjanju podne-namaza u džamiji, a zatim su u društvu sa prof. Edinom Brigićem obišli kompleks Medrese. Ovom prilikom mekteblije su posjetili učionice, savremene kabinete opremljene po najvećim standardima, salu za sport kao i biblioteku. Polaznici mekteba Crna rijeka i Srednje bili su jako zadovoljni cijelim programom, koji se završio posjetom Zoološkom vrtu Bingo Tuzla.

Izvor: MIZ Sarajevo

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.