Mektebska nastava počinje u subotu 08. septembra *Arhiva

Obavještenja

Na području Muftiluka sarajevskog nastava u svim mektebima u ovoj mektebskoj godini počinje 8. septembra 2018. godine a završava u nedjelju 5. maja 2019. godine.

Na nedavnom radnom sastanku u organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ zaključeno je da će predstojeća 2018/2019. mektebska godina biti realizirana po starom nastavnom planu i programu, kako bi se završila procedura odabira i izrade novih udžbenika i njihovog multimedijalnog sadržaja, s obzirom da još nisu prihvaćeni prijedlozi ilmihala za drugi i treći stupanj, a Uprava će u saradnji s glavnim imamima u narednom periodu organizirati sastanke s muallimima kako bi se upoznali s novim nastavnim planom i programom i sadržajem udžbenika, kako bi se u narednoj mektebskoj 2019/2020. godini nastava izvodila po novom mektebskom planu i programu.

Na području MIZ Sarajevo upis će se vršiti u subotu 08. septembra od 09-13 sati u svim sarajevskim mektebima, a iz MIZ Sarajevo je najavljena i jedna novina, a tiče se mogućnosti online upisa u sarajevske mektebe, o čemu će roditelji i mektebski polaznici na vrijeme biti informisani.

Povodom početka nove školske i mektebske godine Muftijstvo sarajevsko i MIZ Sarajevo upućuju iskrene čestitke svim učenicima, roditeljima, muallimima i nastavnicima, obavještavaju iz MIZ Sarajevo.

Autor članka je Redakcija sa 260 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.