Mensur Đozić u top 8 na Svjetskom karate prvenstvu “Španija 2018” *Arhiva

BiHSport

U toku je svjetsko prvenstvo za seniore u karateu, koje se održava u Madridu u Španiji, na kojem učestvuje 1120 takmičara iz 140 država iz cijeloga svijeta.

Bosnu i Hercegovinu predstavlja 18 takmičara, od kojih su dva člana Kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, Mensur Đozić , borbe pojedinačno seniori -75 KG i Hamza Čajić, borbe ekipno seniori. Mensur Đozić okoncao je svoj nastup na svjetskom seniorskom prvenstvu plasmanom u cetvrtfinale u eliminacijskom dijelu takmicenja među top 8 u svijetu u kategoriji -75 KG, koja je brojala 96 takmicara.

5be300934e2beNakon slobodnog prvog kola, Đozić je hrabro naredao pobjede nad reprezentativcima Latvije, inače iskusnim takmičarom koji iza sebe ima svjetske i evropske medalje, rezultatom 4:3, u trećem kolu bio je bolji od Pakistanca sudijskom odlukom 3:2, u četvrtom kolu i borbi za četvrtfinale savladao je reprezentativca Tunisa 6:1, dok je u petom kolu i borbi za polufinale zaustavljen od Rusa 5:3, iako je veci dio meča imao prednost od 3:0. Ostaje žal za borbom za medalju, ali moramo iskazati zadovoljstvo postignutim i osvojenim znacajnim bodovima na
svjetskoj rang listi za ovog momka, koji je jos jednom dokazao da je ravnopravan konkurent i da je rame uz rame sa najboljim svjetskim takmicarima.

Podsjećamo, Mensur Đozic je vlasnik 5 svjetskih medalja sa svjetskih kupova, u juniorskoj, U21 i seniorskoj konkurenciji. Najbolji sportista općine Lukavac za 2015, 2016 i 2017 godinu, te višestruki prvak BiH i osvajač balkanskih medalja od koji su zadnje u seniorskoj konkurenciji. ove godine u Istanbulu, 3 mjesto pojedinačno -75 KG i 2. mjesto ekipno.

Autor članka je Redakcija sa 144 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.