Merhamet Ilijaš: Akcija “Bosanski kurban” *Arhiva

Obavještenja

“Bosanski kurban” naziv je akcije koju Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” provodi tradicionalno i ove godine.

U okviru akcije  „Bosanski kurban“, „Merhamet“ će nabavljati domaće kurbane od naših poljoprivrednih proizvođača i povratnika.

Na ovaj način, obezbjeđujemo meso za javne kuhinje „Merhameta“, a istovremeno pomažemo naše poljoprivredne proizvođače, povratnike, nezaposlene demobilisane borce, brojna udruženja, socijalne ustanove i socijalno ugrožene građane BiH.

Akcija „Bosanski kurban“ traje do 20. augusta 2018. godine.

Vrijednost domaćih kurbana iznosi 350 KM.

„Merhamet“ istovremeno provodi i akciju „Australijski kurban“. I ove godine će „Merhamet“, kao i protekle dvije godine, izbjeglicama iz Sirije u Republici Turskoj uputiti značajnu pomoć u kurbanskom mesu, koje će biti prikupljeno tokom akcije.

  • Akcija Australijski kurbantraje do 18. augusta 2018. godine.
  • Vrijednost australijskih kurbana iznosi 270 KM.

Dodatne informacije možete dobiti na broj Regionalnog odbora Merhamet:

 033/628-107 i 061/559-143 – Merhamet Ilijaš

Autor članka je Redakcija sa 260 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.