Microsoft najavio povlačenje Windows 10S sa tržišta *Arhiva

Zanimljivosti

Prije manje od godinu Microsoft je predstavio novu verziju Windows platforme pod nazivom Windows 10S. Bio je to neobičan potez od samog starta.

Iako je izumljen kao potencijalni rival Google Chrome operativnom sistemu, koji se trebao probiti na važna tržišta kao što je obrazovanje, 10S sada služi kao rješenje za Windows 10 Lite.

Sistem je u stanju pokrenuti samo aplikacije koje su skinute sa Microsoft prodavnice, zbog čega kompanija tvrdi da slovo ”S” u nazivu stoji za ”Silmplicity” odnosno jednostavnost.

Windows 10S je zanimljiva ideja, ali na kraju se pokazalo da su skeptici bili u pravu. Microsoft je sada najavio povlačenje Windows 10S, umjesto čega će na tržište doći Windows 10S ”Mode”.

– Izumili smo Windows 10S kao opciju za škole ili preduzeća koja žele “jednostavan sistem sa garantovanom performansom”. Sljedeće godine 10S će biti dodatak postojećih verzija, a ne posebna verzija – izjavio je izvršni direktor Microsofta Džo Belfiore (Joe) na Twitteru.

Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 838 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.