Milorad Dodik: RS se mogla zvati i Republika Srpska zapadna Srbija

BiH

On vjeruje da SNSD u Ribniku može da ostvari još jednu u nizu pobjeda

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je kandidat ove stranke za načelnika opštine Ribnik na prijevremenim izborima Nebojša Karać pravi izbor za tu funkciju jer predstavlja dobrobit za Ribnik i nastavak uspješno vođene politike u ovoj lokalnoj zajednici, javila je Srna.

“Imamo ovdje uspješno kretanje i drago nam je da smo uspjeli rehabilitovati život u ovoj opštini, od obrazovanja, zdravstva, privredne strukture, školstva i svega što je potrebno”, rekao je Dodik novinarima u Ribniku, prije početka izborne tribine za načelnika ove opštine.

On vjeruje da SNSD u Ribniku može da ostvari još jednu u nizu pobjeda.

“Nastavićemo da radimo zajedno, te smo ovdje danas da bismo promovisali stranačke vrijednosti, u pokušaju da Ribniku damo još više kroz lokalne resurse, ali i kroz sve što Vlada Srpske ima da uloži”, rekao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo što je primjetno da ova opština živi i da ima privrednih i drugih aktivnosti, ističući da su primjetni rezultati ulaganja u prethodnom periodu u infrastrukturu, objekte i druge stavke.

“Cilj nam je da životni standard podignemo na još veći nivo, te da pokušamo otvoriti što više radnih mjesta”, rekao je Dodik.

On je istakao značaj jasno koncipirane politike, bez koje ne može da se uspješno vodi opština, Republika Srpska i narod.

“Naša ideja je bila i ostaće Republika Srpska. I kada su htjeli da bude promijenjen naziv Republika Srpska i da bude republika Bošnjaka, Srba i Hrvata moj odgovor je bio da možemo nazivu dodati nešto drugo, pa da se zove Republika Srpska zapadna Srbija”, rekao je Dodik.

On je naveo i da je BiH nemoguća i gotovo propala zemlja, te da ništa dobro Republici Srpskoj od nje nije došlo u posljednjih 20 godina, osim opterećenja i pritisaka sa nivoa BiH.

“Ne treba da mrzimo druge, ali ne možemo ni dozvoliti drugima da njihove kulture i navike prevladaju i budu nam dominantne. Entitetska linija je jasna, ona predstavlja liniju odbrane našeg naroda, i to je značaj što smo dobili Republiku Srpsku. I ko god živi ovdje, a odustane od Srpske, odustao je od svog potomstva i slobode”, poručio je Dodik.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Ribnik Nebojša Karać rekao je da Opštinski odbor SNSD-a kreće u još jednu veliku pobjedu na prijevremenim izborima.

“Vlada Republike Srpske je do sada u Ribnik uložila više od 25 miliona KM, te je urađeno mnogo za razvoj ove opštine. Zbog svega onoga što je Vlada uradila za našu opštinu, Ribnik pripada SNSD-u”, rekao je Karać.

On je istakao da je Ribnik jedina opština u Srpskoj u kojoj su urađene tri potpuno nove škole.

“Osim toga, plan nam je da u narednom periodu obezbijedimo besplatan prevoz za sve naše učenike, koji će biti finansiran iz budžeta opštine”, rekao je Karać.

Prije početka tribine, Dodiku je Povelju počasnog građanina opštine Ribnik uručio predsjednik Skupštine opštine Duško Dakić.

Prijevremeni izbori za opštinu Ribnik raspisani su jer je načelnik ove opštine Radenko Banjac opozvan na referendumu održanom 21. oktobra.

oslobodjenje

Autor članka je Fatih sa 31 aktivnih i 0 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email ahmedpasalic96@gmail.com.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.