S tri općine zaključeni sporazumi o projektima vodosnabdijevanja

Redakcija 21. maj 2021 ID: 16527

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović zaključio je danas sporazume sa općinama Ilidža, Ilijaš i Vogošća, te Zavodom za izgradnju Kantona Sarajevo o zajedničkom učešću u realizaciji projekata vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda.

Na području navedenih općina predviđena je realizacija 19 projekata, od čega će po šest biti implementirano na Ilidži i u Ilijašu, te sedam u Vogošći.

Za ponedjeljak, 24. maja ove godine, zakazano je potpisivanje ovih sporazuma sa općinama Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo, a za utorak, 25. maja, sa općinama Hadžići, Stari Grad i Trnovo, i to sve u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Programom utroška sredstava Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliš KS za objekte vodosnabdijevanja i odvodnju otpadnih voda u 2021. godini planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 6.005.518 KM.

Navedena sredstva namijenjena su za realizaciju ukupno 30 projekata ove vrste, i to na području svih devet općina Kantona Sarajevo.

Prema odredbama ovih sporazuma obaveza svake od općina je da pripremi sve saglasnosti i odobrenja za građenje, provede postupak javne nabavke, te ugovori izvođenje radova.

Sporazumima je predviđeno i da stručno-tehnički nadzor nad izvođenjem radova u okviru svih ovih projekata provodi Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 21. maj 2021 @15:10 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2105-211510-16527 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button