Ministar Krivić: Zahvalni smo svim prosvjetnim radnicima, učenicima i roditeljima koji učestvuju u realizaciji online nastave

Info: Aktivni članci 486, Arhivirani članci 4439

Online nastava, kao novi izazov s kojim se svakodnevno susreću prosvjetni radnici, bila je povod današnjeg sastanka ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anisa Krivića sa predstavnicima direktora osnovnih škola, te predsjednicima Udruženja direktora osnovnih škola i privatnih osnovnih škola Kantona Sarajevo.

Ministar Krivić je naglasio kako je zadovoljan načinom na koji je organizovana i kako se realizuje online nastava, te je pohvalio trud i zalaganje svih učesnika.

Ovom prilikom, direktori osnovnih škola su izvijestili ministra o svim do sada poduzetim aktivnostima, problemima i izazovima s kojima se susreću u novonastaloj situaciji, ali su, isto tako, iskazali spremnost da rade na unapređenju odgojno-obrazovnog procesa. Takođe, podržali su napore Ministarstva, koje im pruža potrebnu podršku i pomoć u izvođenju online nastave.

Na kraju sastanka ministar Krivić je zamolio direktore da prenesu nastavnicima da pjesma „Zato ostani kući“ predstavlja zahvalnicu svim učiteljicama, nastavnicima, učenicima i roditeljima koji u ovim trenucima nesebično s puno truda, zalaganja i odgovornosti učestvuju u realizaciji online nastave.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.