Ministar kulture i sporta KS Samir Avdić posjetio Općinu Ilijaš

Redakcija 20. apr 2021 ID: 14392

Ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Samir Avdić boravio je juče u posjeti Općini Ilijaš. U okviru posjete održan je radni sastanak sa Općinskim načelnikom Akifom Fazlićem, kojem su prisustvovali Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić i Pomoćnik načelnika za saobraćaj, stambeno komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić.

Tokom sastanaka razgovarano je o prioritetnim projektima i aktivnosti iz oblasti kulture i sporta, a prije svega o kapitalnom projektu izgradnje Gradskog stadiona u Ilijašu.

Ministar Avdić najavio da će Ministarstvo kulture i sporta i u toku 2021. godine podržati izgradnju Gradskog stadiona u Ilijašu, kako bi se ovaj projekt priveo kraju.

607df8d576499

Kanton je prethodnih godina, odnosno 2018., 2019. i 2020. godine izdvojio sredstva u visini od 1.5 miliona KM za sufinansiranje izgradnju stadiona. Ove godine, planirano je izdvajanje 100 hiljada KM za nastavak realizacije ovog značajnoj projekta. Također, vjerujem da ćemo kroz rebalans budžeta KS omogućit i dodatna sredstva, kako bi se ovaj kapitalni projekt završio i time stekli uslovi da sportske ekipe realizuju svoje nastupe na Gradskom stadionu u Ilijašu“, istakao je ministar Avdić.

Općinski načelnik Fazlić zahvalio se ministru na spremnosti da podrži vrlo značajne kapitalne projekte kao što je izgradnja Gradskog stadiona u Ilijašu. Uvažavajući činjenicu da se mnogi građani zbog korona virusa suočavaju sa egzistencijalnim problemima, te da su i lokalni i kantonalni budžeti usmjereni ka zdravstvenim, ekonomskim i socijalnim mjerama ipak ne smije se odustati od projekata razvoja društvene infrastrukture.

Izgradnja Gradskog stadiona u Ilijašu je veliki kapitalni projekt i kao takav sigurno je jedan od značajnih projekata sportske infrastrukture u Kantonu Sarajevo. Vlada KS do sada je podržala realizaciju ovog projekta i evo i danas imamo lijepe vijesti od ministra da će se ta podrška nastaviti i u narednom periodu. Naša želja jeste da ovaj projekt dovedemo u fazu da što prije bude u funkciji sportistima općine Ilijaš i dinamika je da nova nogometna sezona započne na ovom sportskom kompleksu. Očekujem da će se kroz rebalans budžeta KS naći i dodatni izvori kako bi ovaj projekt završio što prije“, naglasio je načelnik Fazlić.

Nakon sastanaka upriličen je obilazak radova na Gradskom stadionu u Ilijašu. Vrijednost projekta iznosi oko pet miliona maraka, a njegovom realizacijom Ilijaš bi trebao dobiti moderni sportski centar, koji će biti na usluzi sportistima, klubovima i građanima.

607df894bc40a

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 20. apr 2021 @7:14 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2104-200714-14392 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button