Ministarstvo kulture i sporta KS namjerava od naredne školaske godine ponovno pokrenuti ligaška takmičenja osnovaca iz svih općina KS

Redakcija 17. feb 2021 ID: 10509

Ministar kulture i sporta KS Samir Avdić je sa pomoćnicom načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Općine Stari Grad Lejlom Dizdarević razgovarao o ponovnom pokretanju ligaškog takmičenja među osnovcima u svim općinama Kantona Sarajevo.

Govoreći o svojim iskustvima u organizaiji i okupljanju mladih kroz općinska takmičanja, iz Starog Grada su istakli da je još 2014. godine formirana Fudbalska ligu osnovaca, u kojoj je učešće uzelo svih šest osnovnih škola na području ove općine.

U narednim godinama formirana su ligaška takmičenja osnovaca u odbojci, šahu, stonom tenisu, košarci, a pred samu pandemiju izvršene su pripreme za formiranje Fudbalske lige za djevojčice, ali je taj projekat zaustavila pandemija koronavirusa.

Naglasili su da su lige, prije svega, vaspitnog karaktera, gdje se najviše cijeni uzorno ponašanje, poštivanje sportskih protivnika, nastavnika, trenera, sudija i organizatora.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, kao vrhunski sportista, u potpunosti je svjestan koliko sport znači za mlade ljude i koliko im može pomoći u životu.

Zaista velike pohvale načelniku Hadžibajriću i nadležnoj službi za sve što su učinili i čine kako bi osnovce potakli i dali priliku da se bave sportom na nivou ove lokalne zajednice. Imam veliku želju da se sličan model primjeni i u ostalim općinama u Kantonu Sarajevo“, rekao je ministar Avdić.

Pandemija, koja nažalost i dalje traje, ne dopušta konkretno djelovanje, međutim i općina i Kanton su izrazili nadu da će se od iduće školske godine moći ponovo realizovati sva ligaška takmičenja.

Do tada imamo sasvim dovoljno vremena da razgovaramo sa svim općinama u Kantonu Sarajevo, predložimo model, pa da iduće godine u maju, kada se obilježavaju Dani Kantona Sarajevo, napravimo smotru najboljih sportskih ekipa naših najmlađih stanovnika“, poručio ministar Avdić.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 17. feb 2021 @13:22 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2102-171322-10509 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.

Povezani članci

Back to top button