Ministarstvo za boračka pitanja i Direkcija za robne rezerve: Podijeljeni paketi za 1430 pripadnika boračke populacije

Redakcija 17. maj 2021 ID: 16249

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo, u saradnji sa Direkcijom za robne rezerve Kantona Sarajevo, protekle sedmice upriličilo je podjelu 1430 paketa i 12 tona krompira za najugroženije članove boračke kategorije sa područja Kantona Sarajevo.

Radi se o paketima sa higijenskim artiklima, koji su uručeni članovima šehidskih porodica, porodicama ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca.

Ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović se ovom prilikom zahvalio Direkciji za robne rezerve Kantona Sarajevo, koja je za ovu namjenu ustupila i u pakete spakovali dio svojih rezervi. Paketi i krompir su podijeljeni uz pomoć boračkih udruženja te dostavljeni starim, nemoćnim i bolesnim korisnicima koji ih nisu mogli lično preuzeti.

Iz Ministarstva za boračka pitanja su poručili da će nastavit i dalje pomagati pripadnike boračkih kategorija kako kroz različite projekte koji se realiziraju putem javnih poziva, tako i kroz druge oblike pružanja direktne pomoći najugroženijim pripadnicima boračkih kategorija.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 17. maj 2021 @17:18 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2105-171718-16249 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button