Ministarstvo za boračka pitanja KS kupuje 43 stana za pripadnike boračke populacije

Redakcija 31. maj 2021 ID: 17162

Skupština dala saglasnost na zaključivanje ugovora: Ministarstvo za boračka pitanja KS kupuje 43 stana za pripadnike boračke populacije sredstvima od oko 3.600.000 KM.

Skupština Kantona Sarajevo, na današnjoj 37. radnoj sjednici, dala je saglasnost Ministarstvu za boračka pitanja KS za potpisivanje dva ugovora imovinsko-pravne prirode.

Radi se o Ugovoru o kupoprodaji nekretnine između Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisane borce i prognane osobe, kao prodavca, i Ministarstva za boračka pitanja KS, kao kupca, a kojim se kupuju tri stana u stambenom objektu „E“ u Vogošći, naselje Rosulje, za dodjelu na korištenje pripadnicima boračke populacije. U te svrhe Ministarstvo za boračka pitanja izdvojit će 289.432,50 KM.

Drugi je Ugovor o udruživanju sredstava za dodjelu stanova u vlasništvo pripadnicima boračke populacije između pomenutog fonda i Ministarstva za boračka pitanja KS, a kojim se udružuju sredstva za kupovinu 40 stanova u stambenom objektu „E“ u vogošćanskom naselju Rosulje. Ukupna vrijednost ovih ugovora je 3.641.470,00 KM, sa očekivanom obavezom Ministarstva za boračka pitanja od 3.359.797,50 KM , te krajnjih korisnika od 281.672,50 KM. Navedenim sredstvima Ministarstvo za boračka pitanja KS kupuje stanove za dodjelu u vlasništvo ili na korištenje osobama iz člana 40. i 41. Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja BiH, na osnovu utvrđenih lista osoba kojima se stan dodjeljuje i u okviru sredstava predviđenih Budžetom KS za ovu namjenu. Ugovori će biti notarski zaključeni.

Skupština je danas dala saglasnost i Fondu KS za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisane borce i prognane osobe na zaključivanje niza kupoprodajnih ugovora sa kupcima stanova u naseljima Rosulje, Šip, Lužani i Dobrinja V.

Zastupnici su dali saglasnost i na Program rada Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo, kao i na Finansijski plan prihoda i rashoda ove ustanove za 2021. godinu. Data je i saglasnost Zavodu za izgradnju KS na zaključivanje ugovora o kupoprodaji nekretnina sa „Trust-investom“ d.o.o. Sarajevo.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 31. maj 2021 @20:26 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2105-312026-17162 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button