Ministrica Sofić sa predstavnicima Udruženja dijabetičara djece i omladine KS *Arhiva

Info: Aktivni članci 626, Arhivirani članci 4683

Povodom 14. novembra – Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, danas je ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Amela Sofić primila predstavnike Udruženja dijabetičara djece i omladine Kantona Sarajevo.

Ovom prilikom iznijeti su problemi osoba sa dijabetesom sa kojima se svakodnevno susreću, te razgovarano o prijedlozima za njihovo rješavanje i prevazilaženje.

Ministarstvo zdravsta će u saradnji sa Zavodom zdravstvenog osiguranja KS te predstavnicima udruženja u narednom periodu tražiti najbolja rješenja za trajno rješavanje problema sa kojima se susreće ova populacija“, najavila je ministrica Sofić.

Udruženje dijabetičara djece i omladine KS okuplja roditelje djece i mlade s dijabetesom. Udruženje je osnovano u maju 2009. godine s ciljem da svojim radom doprinese sistematskom rješavanju statusa oboljelih, ne samo u Kantonu Sarajevo nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

I ovoga puta je istaknuto kako ovo udruženje svojim brojnim aktivnostima nastoji ukazati na potrebu kvalitetnije zdravstvene zaštite dijabetičara, a zašto im je svoju podršku iskazalo resorno ministarstvo.

Vlada Kantona Sarajevo

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.