MIZ Srebrenica: Obavijest povodom krsne slave škole u Srebrenici

Info: Aktivni članci 2, Arhivirani članci 24

Poruku medžlisa prenosimo u cijelosti…

OBAVIJEST POVODOM KRSNE SLAVE NAŠE ŠKOLE U SREBRENICI

Sutra će se u našoj osnovnoj školi u Srebrenici održati svečanost povodom krsne slave Svetog Save kao i u svim školama u RS.

Djeca naših imama koja idu u osnovnu školu u Srebrenici neće ići sutra niti u školu niti na predstavu.

Nama je žao da direktor škole i ostali uposlenici ignoriraju činjenicu da je većina naše djece u školi, a da ni na koji način naša djeca nisu u nacionalnom ili vjerskom smislu prezentirana.

Mi nemamo ništa protiv toga da se obilježava Dan škole, ali to treba da bude datum koji svima odgovara i koji je neutralan, a ne da se samo veže za sprski narod i srpske svece.

Sve dok se odnos prema našoj djeci ne promjeni ona neće ići na manifestacije koje ih ne predstavljaju.

Smatramo da škola gdje su djeca jednog naroda većina ili čak da su u manjem broju zastupljeni ne bi trebala da su zapostavljena niti da im se bilo šta nameće od druge strane, bilo da je riječ o bilo kojem narodu.

Diskriminacija je neprihvatljiva po bilo kojoj osnovi, a pogotovo na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

Stoga naša djeca neće biti prisutna na sutrašnjim svečanostima, a na ostalim roditeljima je da odaberu hoće li im djeca ići na sutrašnji i slične događaje.

Također, djeca imama u srednjoj školi će biti na nastavi sutra, ali neće prisustvovati nikakvoj svečanosti.

Našim sugrađanima koji slave sutrašnji dan želimo sve najbolje, njima i njihovoj djeci svako dobro ma gdje bili.

Nadamo se da će predstavnici sprksog naroda nekada prihvatiti činjenicu da pored njih žive i drugi narodi kao što su vijekovima živjeli u obostrano uvažavanje.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.