Mjere sanacije Smiljevića: Nema alarmantnih vrijednosti procjednih voda na deponiji *Arhiva

Info: Aktivni članci 508, Arhivirani članci 4169

U funkciji uspostave prečistača procjednih voda sa lokacije RCUO Smiljevići u organizaciji Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša prezentiran je “Izvještaj o obavljenim ispitivanjima procjednih voda na RCUO Smiljevići (juli 2018.-juni 2019.godine

Izvještaj je prezentirao stručni konsultant mr. Goran Mirković, a jednogodišnje ispitivanje procjednih voda izvela je firma “TQM” d.o.o. Lukavac.

Rezultati naših ispitivanja ne pokazuju nikakve alarmantne vrijednosti ovih voda nego su u okviru očekivanih za ovu vrstu i obim deponije“, istakao je Mirković

Ovo je jedna od mjera definisana Programom sanacije odlagališta Smiljevići za period 2016.-2020.godina, a čija realizacija prethodi odabiru tehnologije prečišćavanja i izgradnji novog postrojenja. Uz to, preduslovi su izgradnja kanalizacionog kolektora Smiljevići – Zabrđe, smanjenje količina procjednih voda zbog dimenzioniranja postrojenja, te uspostavljanje recirkulacije filtrata na centralnom i novom čeonom dijelu deponije.

izvor: Vlada Kantona Sarajevo

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.