Mnoge škole u BiH nemaju fiskulturnu salu , jedna od njih je i područna škola Ljubinići *Arhiva

Info: Aktivni članci 480, Arhivirani članci 3594

Na prijedlog nekih od roditelja djece koja pohađaju područnu školu Ljubinići mnogi od njih su iskazali zabrinutost te se žele na neuslovnost i nemogućnost održavanja časova Tjelesnog odgoja zbog nedostatka fiskulturne sale.

Časovi Tjelesnog odgoja se održavaju samo kada je lijepo vrijeme i održavaju se u dvorištu ispred škole.

Dvorište ispred škole  je u katastrofalnom stanju koje bi trebalo asfaltirati i ograditi.

Još jedan od problema sa kojim se učenici, roditelji i nastavno osoblje susreću je neadekvatan prilaz školi. Ovdje moramo uzeti činjenicu da se zbog lošeg terena i stanja u kojem se dvorište škole nalazi a tokom tjelesnog učenici i povrijede.

5db98adec3c5b 5db98ae92dc54 5db98af980478 5db98b05d22ce

Ovo je, nažalost, samo jedan od mnogobrojnih primjera škola u BiH koje za održavanje časova tjelesnog imaju loše uslove.

Nakon što je nedavno završena sanacija potoka koji protiče uz školu izvođač radova nije adekvatno riješio prilaz školi, gdje je cijev koju je ugradio za prolaz vode ostala veoma visoka i predstavlja barijeru na samom ulazu.

Vijećnik u OV Ilijaš Mirza Bektić (SDA) na prijedlog roditelja pokrenuo je inicijativu za rješavanje gore navedenih problema te je na istu dobio pozitivan odgovor.

5db6c7434b63e5db6c817cb3b4

Općina je obećala da će u Budžetu Općine Ilijaš za 2020. godinu planirati i obezbjediti sredstva za realizaciju iste.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.