Mreža mladih Ilijaš: Omladinsko druženje uz predavanje pomoćnika glavnog imama hafiza Ammara-ef. Bašića *Arhiva

Info: Aktivni članci 589, Arhivirani članci 4683

Mreža mladih Ilijaš je sa početkom 2019. godine pokrenula novu aktivnost, a riječ je o omladinskim druženjima, koja se održavaju po džematima na nivou općine Ilijaš.

Domaćin prvog omladinskog druženja, koje je održano 20.1.2019., bio je džemat Misoča i članovi Mreže mladih džemata Misoča. Prvom omladinskom druženju odazvalo se oko 80 mladića i djevojaka iz svih ilijaških džemata, kao i iz džemata Župča, MIZ Breza.

Pored mladića i djevojaka druženju su prisustvovali i imami ilijaških džemata. Gost prvog omladinskog druženja i predavač bio je pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo uvaženi hafiz Ammar-ef. Bašić, koji je održao prelijepo predavanje namjenjeno isključivo omladini sa brojnim porukama i savjetima, što je izazvalo radost i zadovoljstvo prisutnih.

Nakon predavanja uz kahvu i kolače nastavljeno je druženje prisutnih mladića i djevojaka, uz učenje ilahija i upoznavanje. Domaćini su zaista sretni što su imali priliku da ugoste sve koji su bili prisutni i ovim putem se zahvaljujemo svima na odzivu.

Domaćin sljedećeg omladinskog druženja za mjesec februar je džemat Stari Ilijaš.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa: SARAJEVSKIMEDZLIS.BA.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.