MUP KS: Obavještenje građanima

Info: Aktivni članci 348, Arhivirani članci 4695

S obzirom da je na području Kantona Sarajevo proteklog vikenda zabilježeno pojačano prisustvo građana na pojedinim izletištima, kao i da je uočena pojava nepropisnog parkiranja vozila, koristimo ovu priliku da upozorimo sve vozače vozila koji imaju namjeru i tokom narednog perioda posjetiti određene lokalitete poput Vrela Bosne, Bentbaše, Trebevića, Igmana, Bjelašnice, Bijambara ili drugih mjesta, da se pridržavaju zakonskih normi te vozila parkiraju na postojećim parking prostorima koji se nalaze u blizini pomenutih izletišta. Ukoliko policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uoče vozila koja su nepropisno parkirana, posebno na dijelu kolovoza čime ometaju normalno odvijanje saobraćaja, isti će poduzeti mjere i radnje na sankcionisanju vozača, odnosno, vlasnika istih.

Takođe, napominjemo da su i dalje na snazi određene naredbe Federalnog štaba civilne zaštite donesene s ciljem sprečavanja širenja pandemije koronavirusa, poput zabrane kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina, osim u određene dane (mlađi od 18 godina utorkom, četvrtkom i subotom od 14 do 20 sati, a stariji od 65 godina ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati), dok je omogućeno svakodnevno kretanje u vozilima navedenih kategorija stanovništva, u smislu prevoza sa jednog na drugo mjesto.

Posebno naglašavamo i dalje aktuelnu naredbu o obaveznoj socijalnoj fizičkoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske ili drugog prigodnog predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru.

S tim u vezi, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo kontinuirano će nastaviti aktivnosti na kontroli poštivanja naloženih mjera i naredbi koje su i dalje na snazi, te apelujemo na građane da se istih pridržavaju, jer se u protivnom izlažu riziku da budu prekršajno sankcionisani.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.