MUP KS: Obavještenje građanima *Arhiva

Info: Aktivni članci 350, Arhivirani članci 4695

Tokom mjeseca Ramazana, prethodnih godina na području Kantona Sarajevo je zabilježeno povećanje broja izvršenih krivičnih djela teških krađa u kuće i stanove. Izvršioci koriste vrijeme kada vjernici obavljaju svoje vjerske obrede u džamijama, provaljuju u stambene objekte, te građanima nanose materijalnu štetu. Sugerišemo građanima da zaštite svoju imovinu, u pomenuto vrijeme osiguraju stambeni prostor, po mogućnosti da neko boravi u stanu.

Prilikom odlaska na vjerske obrede potrebno je da građani svoja vozila parkiraju na predviđena mjesta za parkiranje, čime neće ometati normalno odvijanje saobraćaja, kao i kretanje pješaka.

Ovom prilikom obavještavamo građane da je Prva policijska uprava aktivirala Viber aplikaciju na mobilnom telefonu broj: 060/30 43 329, te pozivamo da na isti mogu policiji dostavljati važne informacije, prijave i sl. Na ovaj način će se poboljšati saradnja građana i policije u Kantonu Sarajevo.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.